Ремонт на раздатъчни кутии

Ремонт на раздатъчни кутии

РЕМОНТ НА РАЗДАТЪЧНИ КУТИИ

Проблем с раздатъчната кутия, може да попречи на автомобила ви да се движи изобщо.

Ако притежавате превозно средство със задвижване на четирите колела, или нещо, което изисква мощност, например теглене на платформа или каравана, вероятно сте запознати с ролята на раздатъчната кутия.

Какво представлява раздатъчната кутия?

За останалите от вас, раздатъчната кутия или РАЗДАТКАТА, както е прието да ѝ викат в България се монтира непосредствено зад трансмисията, за да пренасочва въртящия момент от трансмисията към четирите колела. Раздатката пренасочва въртящия момент към предната и задната ос, за да позволи на четирите колела да задвижат автомобила. В много превозни средства това е устройството, което ви позволява да избирате дали сте със задвижване на две колела или на четири колела.

Раздатъчната кутия е важна част от много различни видове превозни средства, и тъй като целият въртящ момент насочен към колелата преминава през нея, проблемът с раздатката може да се усеща, като повреда в трансмисията. Това може да попречи на автомобила ви да се движи нормално.

Проблемите с раздатъчните кутии в автосервиз Джемини 4 са решени, тъй като техниците са добре запознати с устройството и функционирането им. Знаят как да ги диагностицират и отстранят повредите.

И най-важното е, че те могат да диагностицират състоянието на трансмисията и раздатъчната кутия на вашия автомобил, за да определят къде е повредата – дали е в трансмисията или в раздатката.

Ако имате проблем със задвижващата система на вашия автомобил и не сте сигурни дали е в кутията или в раздатката, елате в автоцентър Джемини 4, където нашите специалисти ще ви окажат пълно съдействие!