Ремонт на турбини/преобразувател на въртящ момент

Ремонт на турбини/преобразувател на въртящ момент

РЕМОНТ НА ТУРБИНИ – ПРЕОБРАЗУВАТЕЛИ НА ВЪРТЯЩ МОМЕНТ

TORQUE CONVERTOR

Преобразувателят на въртящ момент или ТУРБИНА /torque convertor/, както го наричат в България, е агрегата, който предава мощността и движението от двигателя към скоростната кутия. Когато се появи проблем в това устройство, работата на скоростната кутия, като цяло се променя, без самата тя да е причината за появилите се аномалии, а те са няколко, като една от тях е основна – характерни за турбината вибрации, които се дължат на износено феродо на съединителя /локоп-lock-up-заключващ механизъм/ намиращ се в турбината, на който функцията при неговото включване е да се изравнят оборотите на двигателя и на първичния вал на скоростната кутия, като по този начин при превключване на най-високата предавка оборотите на двигателя падат с около 400-500 оборота, което допринася за икономия на гориво и разтоварване на двигателя.

Ето защо, този феродов съединител /локоп/, в зависимост от степента на износването си, може да предизвика вибрации, а също така и прегряване на трансмисията, и увеличаване на разхода на гориво.

При всеки основен ремонт е задължително турбината да се отваря за да се провери състоянието ѝ. При необходимост турбината се ремонтира, като за целта се влагат само оригинални части.

Сервиза притежава съоръжение, с което да може да се направи идеален шев при затварянето (заваряването) на турбината.

Автосервиза дава гаранция от 1 година или 20 000км. пробег за ремонта на този агрегат.