100% смяна на ATF за всички модели АСК

100% смяна на ATF за всички модели АСК

ПЪЛНА МАШИННА СМЯНА НА МАСЛОТО НА ВАШАТА АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ

Изцяло автоматизирана машина с цифрово управление за пълна смяна на маслото на всички модели автоматични скоростни кутии. 100% смяна на маслото – в самата трансмисия, в турбината /преобразовател на въртящ момент/ и в охладителната система /радиатор-охладител и маркучи/. С това съоръжение се извършват и други услуги – частична смяна на маслото в трансмисията /опресняване/, промивка на скоростната кутия, и прибавяне на добавки.

Смяната на маслото на всички автоматични трансмисии в сервиза на фирма Джемини 4 се извършва вече само с тази машина.

Смяната на маслото на трансмисията може да ви помогне да добавите години живот на вашата скоростна кутия.

Понякога се нарича промивка, друг път това е смяна на маслото на трансмисията. Каквото и име да предпочитате, това е истинска услуга с реална стойност – такава, която може да ви помогне да избегнете скъпоструващи ремонти.

Разбира се, има много хора, които ще спорят по този въпрос. Те ще твърдят, че смяната на трансмисионната течност– независимо как ще бъде извършена, ще навреди на кутията. И имат, някои доста изобретателни аргументи в тяхна подкрепа – НО ГРЕШАТ!

Причината тези хора да са имали проблеми след тази услуга се крие в това, че са чакали твърде дълго, за да обслужат автомобилите си. Изчакали са, докато имат проблем с превключването на скоростите, след което са сменили маслото. Но след като проблемът се е появил е било твърде късно.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ПРОМИВКА/СМЯНА НА МАСЛОТО НА АВТОМАТИЧНАТА ТРАНСМИСИЯ ?

Независимо дали става дума за обикновена/частична смяна на масло, филтър и гарнитура, или цялостна смяна на трансмисионната течност това е елемент от поддръжката на автомобила. Трябва да го правите на редовни интервали, в зависимост от типа скоростна кутия /CVT, DSG,GETRAG, TIPTRONIC/ и в зависимост от типа масло /минерално, полу-синтетика, пълна синтетика/, преди проблемите да се появят.

Всеки професионалист работейки в сферата на АСК ще ви каже, че редовното обслужване на вашата автоматична скоростна кутия ще удължи нейния живот и пробег.

Ето защо техниците в Джемини 4 тестват и диагностицират всяка една автоматична трансмисия преди да бъде обслужена. Те знаят, че тази услуга е безсмислена, след като вече се е появил проблема. Най-добрия начин да експлоатирате максимума на вашата трансмисия е редовното ѝ обслужване.

За да научите повече за обслужването на вашата автоматична кутия или за записване на час позвънете в Джемини 4.

Всяка АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ съдържа значителен брой елементи, което прави ремонта ѝ доста скъп. Така че, периодичното инвестиране в подмяна на трансмисионната течност и масления филтър, и всичко това придружено с тестване, и диагностика може да удължи живота на вашата автоматична скоростна кутия, и може да ви спести хиляди левове в дългосрочен план. Предимството на регулярната смяна на течността е да се осигури по-добро смазване, да се намали коефициента на триене и да се намали температурата на маслото. Крайният резултат – по-плавно/меко превключване на скоростите и съответно по-добър комфорт на шофиране.

Прочетете повече в рубриката ни Полезно